Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

 
Η συνταγή αυτή είναι της κ. Βέφας Αλεξιάδου.
Την είχα κάνει πέρυσι για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου γι' αυτό και δεν έχω πρόσφατες φωτογραφίες. Θα σας δείξω μόνο το τελικό αποτέλεσμα από το βιβλίο.
Θ χρειαστείτε φόρμα σε σχήμα καρδιάς. Η δικιά μου ρυθμίζει σε διάφορες θέσεις αναλόγως τι θέλω να κάνω και είναι η συγκεκριμένη....




 ΥΛΙΚΑ 

Για την βάση:
1 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα τύπου digestives ή πτι-μπερ
3 κουταλιές κακάο
1/3 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα αμύγδαλο καβουρδισμένο και αλεσμένο

Για το λευκό μείγμα: 
800γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφειας)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
3 αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Γαρνίρισμα 
σαντιγί
σάλτσα από κόκκινα κεράσια ή φράουλας(θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ετοιμάστε την βάση.......βουτυρώστε καλά μια φόρμα καρδιάς 22 εκατοστών με κούμπωμα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μπισκότα με το κακάο και το αμύγδαλο. Βάλτε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε το μέχρι να κάψει. Ραντίστε με αυτό τα μπισκότα. τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας να βουτυρωθούν καλά. Αδειάστε το μείγμα μέσα στην φόρμα και πατήστε το με τις παλάμες σας, να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματα.
Ετοιμάστε την γέμιση.......χτυπήστε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα ένα τα αυγά προσθέτοντας μια κουταλιά αλεύρι ύστερα από κάθε αυγό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο, ίσα ίσα να ενωθεί η κρέμα. Αδειάστε το μισό μείγμα σε ένα μπολ. Ρίξτε στο υπόλοιπο την λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε ελαφρά να ενσωματωθεί. Αδειάστε πρώτα το σοκολατένιο μείγμα μέσα στην φόρμα και επάνω σε αυτό το λευκό. Ψήστε το τσιζ κέικ στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στον φούρνο αφήνοντας την πόρτα μισάνοιχτη. Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί για 3 ώρες τουλάχιστον. Ξεκουμπώστε την στεφάνη της τούρτας και βγάλτε την(εάν η φόρμα σας έχει πάτο αφήστε το όπως είναι,αν έχει μόνο τοιχώματα όπως η δικιά μου να την φτιάξετε σε ένα ταψί μεγαλύτερο από την φόρμα για να μπορείτε να το ψήσετε και να το μεταφέρετε σε πιατέλα μετά). Μεταφέρετε το γλύκισμα σε πιατέλα προσεκτικά. Γαρνίρετε με ροζέτες σαντιγί και σάλτσα από κόκκινα κεράσια ή φράουλες... <3

ΠΗΓΗ:http://mairywithlove.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4862.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: