Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ

 
Αυτά τα κεκάκια τα έφτιαξα για την γιορτή του γιού μου για να κεράσει τους φίλους του στο σχολείο.
Έχω φτιάξει την βασική συνταγή για cupcakes. Έκανα δύο δόσεις γιατί χρειαζόμουν 30 κομμάτια. Η μία δόση μου βγάζει 24 κομμάτια. Ετοίμασα πρώτα τα γλυκά για τα αγόρια τα οποία θα τα έφτιαχνα μπλε-καφέ(έριξα μπλε χρώμα αλλά επειδή η ζύμη ήταν κίτρινη βγήκε ένα πολύ ωραίο φιστικί χρώμα). Κάνετε την ζύμη και την χωρίζετε στην μέση. Στο ένα μισό βάζετε κακάο και στο άλλο μισό  μπλε χρώμα(ή ότι άλλο χρώμα έχετε). Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια(φόρμα,χαρτάκια,ψήσιμο).


 Μετά έφτιαξα και την δεύτερη δόση την χώρισα πάλι στην μέση,στην μισή έβαλα κακάο και στην άλλη μισή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει ροζ για τα κορίτσια. Η υπόλοιπη διαδικασία ξανά η ίδια μέχρι το ψήσιμο.

 Όταν τελειώσουμε με το ψήσιμο θα έχουν αυτήν την μορφή.....



   
Φτιάχνουμε την ζαχαρόπαστα που θα βρείτε την συνταγή εδώ  
Την ανοίγετε σε φύλλο και κόβετε τα σχέδια που επιθυμείτε με τα κουπ-πατ. Για τα αγόρια είχα βάλει στρόγγυλο σχέδιο για τα κορίτσια λουλούδι. Τα κολλάτε πάνω στα κεκάκια με την ''κόλλα'' όπως στα μπισκότα βανίλιας. 
Κολλάτε σοκολατένια κουφετάκια (με μια μικρή σταγονίτσα ''κόλλα'') για μάτια.
Με σιρόπι σοκολάτας και ένα ξυλάκι από σουβλάκι που το χρησιμοποιείτε σαν μολυβάκι βουτώντας το στο σιρόπι φτιάχνετε τα μάτια, την μύτη και το στόμα.








Όσα κεκάκια έμειναν τα στόλισα διαφορετικά για εμάς......



Δεν υπάρχουν σχόλια: