Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Creme Brulee

του Jamie Oliver

 

ΥΛΙΚΑ

375ml κρέμα γάλακτος
6 μεγάλους κρόκους αυγών
1 φακελάκι βανίλια (5gr.) ή σπόρους από φυσική βανίλια
80γρ ζάχαρη
6 κουταλιές μαλακή, μαύρη ζάχαρη

 

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 130oC.
Τοποθετήστε την κρεμα γαλακτος και τη βανιλια σε μια κατσαρόλα και αφήστε να κοχλάσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδεις μείγμα. Μόλις κοχλάσει η κρέμα την ρίχνουμε πάνω στο αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα και να υποχωρήσουν οι φυσαλίδες (περίπου 5 λεπτά). Για ατομικό σερβίρισμα γεμίζουμε 6 μικρά φορμάκια (για σουφλέ) μέχρι τα τρία τέταρτα του κάθε δοχείου.
Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και προσθέστε στο ταψί προσεκτικά αρκετό βραστό νερό για να φτάσει μέχρι την μέση του ύψους των πυρίμαχων δοχείων. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 130°C. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η κρέμα να δέσει και να σταθεί αλλά να είναι υγρή ακόμα στο κέντρο.
Αφαιρέστε από το φούρνο και μέσα από το νερό και τοποθετήστε σε άλλο κρύο ταψί. Αφήστε να κρυώσουν και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες αλλά όχι περισσότερο από μία ημέρα.
Μια ώρα περίπου πριν το σερβίρισμα απλώστε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα μισή με ολόκληρη κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Τοποθετήστε τα φορμάκια ακριβώς κάτω από το γκριλ του φούρνου σας σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγουρευτείτε ότι η ζάχαρη δεν καίγεται αμέσως αλλιώς χαμηλώστε κι άλλο την ένταση του γκριλ. Μετά από περίπου 3 λεπτά θα δείτε τη ζάχαρη αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώνει ελαφρώς.
Μόλις καραμελώσει αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Τοποθετούμε ξανά πίσω στο ψυγείο μέχρις ότου να σερβιριστούν. Απολαύστε!
......................................


Διαβάστε περισσότερα εδώ...:http://xs-recipes.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD-creme-brulee-%CF%84%CE%BF%CF%85-jamie-oliver/

Δεν υπάρχουν σχόλια: