Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Banoffee

 

 

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα Μαριάννα αλεσμένα
120 γρ. βούτυρο
3 μπανάνες
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 βάζο καραμέλα Bonne Maman
500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
σοκολάτα γάλακτος τριμμένη

Για τη σώς σοκολάτας:

50 γρ. κουβερτούρα
50 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά  

 

Διαδικασία

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα αλεσμένα μπισκότα. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. ή σε μια ταρτιέρα με αφαιρούμενο πάτο και ψήνουμε στους 180ο C για 10 λεπτά (μπορούμε να αφήσουμε και άψητο το μπισκότο). Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις μπανάνες κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Αλείφουμε το μπισκότο με τη μισή καραμέλα, αραδιάζουμε τις μπανάνες και από πάνω την υπόλοιπη καραμέλα. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγί και αδειάζουμε πάνω από τη καραμέλα. Ετοιμάζουμε τη σώς σοκολάτας. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος. Λίγο πρίν βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά (αν είναι ζεστό θα λιώσει η σαντιγί). Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και τη σώς σοκολάτας.  

πηγή: http://makingsweets.blogspot.gr/2009/08/banoffee.html 


Δεν υπάρχουν σχόλια: