Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Παγωτό παρφέ σοκολάτα

Παγωτό παρφέ σοκολάτα 
Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι γύρω στα 2 λίτρα.




ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 700 ml παχιά κρέμα γάλακτος (με όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 200 gr κουβερτούρα
  • 100 gr ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας nes cafe στιγμής (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Αδειάζουμε το φρέσκο γάλα και την κουβερτούρα σε μια κατσαρολίτσα και τη βάζουμε στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά.
2) Στο μεταξύ, σε μια λεκάνη αδειάζουμε τις παχιές κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νες καφέ και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμα.
3) Μόλις η κουβερτούρα λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας να “κρυώσει” (δηλ. να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου).
4) Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το “κρύο” μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
5) Εν συνεχεία ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ στη λεκάνη με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ύστερα από 10 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε καθώς δεν κρυσταλλιάζει!
  
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: