Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

Εύκολο παγωτό κρέμα χωρίς αυγά 
Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι σχεδόν 1 κ 1/2 λίτρο. 

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 ml παχιά κρέμα γάλακτος
  • 400 ml πλήρες γάλα
  • 150 gr ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος.
2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ή ώσπου η κρέμα γάλακτος να μετατραπεί σε σφιχτή σαντιγί.
3) Αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
4) Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα για να κρυώσει καλά (το κρύο μείγμα θα βοηθήσει να ετοιμαστεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το παγωτό από την παγωτομηχανή).
5) Ρίχνουμε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της.
6) Όταν το παγωτό ετοιμαστεί, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το παγωτό βγαίνει αρκετά μαλακό και μπορούμε να τα καταναλώσουμε απευθείας, ωστόσο είναι προτιμότερο να το αφήσουμε για τουλάχιστον 1-2 ώρες στην κατάψυξη.

Διαβάστε παρισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: