Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κέικ καρότο

 







 Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά
1/2 κουταλάκι baking powder
3/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
450 γρ. καρότα τριμμένα
3/4 της κούπας καρύδια ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη:

350 γρ. τυρί κρέμα
2 1/2  κούπες ζάχαρη άχνη
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 βανίλια





Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ. Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε ακόμα 1 λεπτό γλασάρουμε το κέικ.

πηγή: http://makingsweets.blogspot.gr/2009/09/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: