Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Γρανίτα καρπούζι

Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Γρανίτα καρπούζι 
 Από την Άντα Μαύρη 




Υλικά για 4 ποτήρια:

  • 600 gr σάρκα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
  • 100 gr νερό
  • 100 gr ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε το σιρόπι.
Γεμίζουμε με το μείγμα παγοθήκες και τις βάζουμε στην κατάψυξη, όπου τις αφήνουμε για 12 τουλάχιστον ώρες, μέχρι να παγώσουν πάρα πολύ καλά. Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιούμε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζουμε τα ποτήρια, τα οποία έχουμε βάλει για λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν.

πηγή: http://www.yeskid.gr/recipes/granita-karpoyzi

Δεν υπάρχουν σχόλια: