Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Πανακότα με μαστίχα Χίου


panakota.jpg 

Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
1/2 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα φύλλα ζελατίνας
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κοπανισμένη μαστίχα Χίου
 

Διαδικασία
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζετε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.  Πριν βράσει και φουσκώσει η κρέμα σας, στύβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας για να διαλυθούν. Τέλος, αφού σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε, πασπαλίζοντας την κοπανισμένη μαστίχα Xίου. Προαιρετικά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φυστίκια Aιγίνης. Μοιράζετε σε μπωλάκια και σερβίρετε με σπασμένα φιστίκια Aιγίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: