Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Καζάν Ντιπί

 


 
 
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κόρν φλάουρ
1 βανίλια

Για την κρούστα καραμέλας:

1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική


Διαδικασία
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Βγάζουμε απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει όσο θα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, ζωηρά με ένα σύρμα εώς ότου αποκτήσουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα στο ταψάκι, πάνω απο την καραμελωμένη ζάχαρη. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180οC. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: