Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μους μήλου με ακτινίδια και σάλτσα ροδιού


 μους μήλου.jpg

 





 

Υλικά
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
125 γρ. πολτό κομπόστα μήλο*
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1 δόση άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
½ λεμόνι (το ξύσμα)
125 ml κρέμα γάλακτος
3 φύλλα ζελατίνας (άσπρη)
200 ml χυμός μήλου
30 μl σιρόπι γρεναδίνης
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
2 ακτινίδια


Διαδικασία

Ξεπλένουμε 4 φορμάκια των 125ml, με κρύο νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το πολτό μήλου, την άχνη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και στη συνέχεια τη διαλύουμε σε χαμηλή φωτιά. Την ρίχνουμε στο μείγμα γιαουρτιού και την ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος κουταλιά- κουταλιά και ανακατεύουμε απαλά.  Αδειάζουμε τη μους στα φορμάκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες να παγώσουν. 
Για τη σάλτσα ροδιού, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μήλου με το σιρόπι της γραναδίνης. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές κρύο νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την  αφήνουμε να κρυώσει.  Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρά τρίγωνα κομμάτια. Για να ξεφορμάρουμε τς μους, βουτάμε τα φορμάκια σε καυτό νερό για μεριά δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε τις μους παγωμένες με τη σάλτσα ροδιού και γαρνίρουμε με ακτινίδια.
* Για να ετοιμάσουμε το πολτό μήλου, καθαρίζουμε 3 μήλα και α βράζουμε για 5 λεπτά με 2-3 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλιά κανέλα και 3-4 κουταλιές νερό. Μόλις βράσουν και κρυώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.  

πηγή: http://lixoudies.pblogs.gr/2006/12/moys-mhloy-me-aktinidia-kai-saltsa-rodioy.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: