Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Κέικ Τσουρέκι








Υλικά
Για το τσουρέκι:
  • 1 1/2 φλ. γάλα (χλιαρό)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 20 γρμ. ξερή μαγιά
  • 3 αυγά
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 200 γρμ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 800 γρμ. αλεύρι για τσουρέκι 
Για την γέμιση:
  • 100 γρμ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
 
Εκτέλεση:
 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρουμε στο μίξερ και προσθέτουμε 4 – 5 κ.σ. αλεύρι. Χτυπάμε και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια το βούτυρο και μετά σταδιακά το αλεύρι, χτυπάμε μέχρι να γίνει ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα. 


Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα και αλείφουμε με βούτυρο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη αφού της έχουμε βάλει κανέλα, τυλίγουμε και ενώνουμε σαν στεφάνι και την τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: