Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα





Υλικά
750 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
2 βανίλιες
1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 σφηνάκι λικέρ
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
360 γρ. αβγά (κρόκοι και ασπράδια)
150 γρ. γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα και αλεσμένα

Για την ζαχαρόπαστα τα υλικά και την εκτέλεσή της θα τα βρείτε ΕΔΩ


Εκτέλεση
1. Ρίχνετε στο μίξερ το βιτάμ,την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες,το μοσχοκάρυδο, το λικέρ και το μαχλέπι και ξεκινάτε στην 1η ταχύτητα και μετά στην δεύτερη ώσπου να αφρατέψουν.
2. Όταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά ρίχνετε σιγά σιγά τα αβγά με το γάλα και το κονιάκ(για να ενσωματωθούν καλύτερα, τα χτυπάτε πρώτα σε λεκάνη με σύρμα χειρός).
3. Συνεχίζετε να χτυπάτε όλα τα υλικά στην 2η ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και πάλι.
4.Τέλος ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι,το μπέικιν και το αμύγδαλοκαι συνεχίζετε να ανακατεύετε με σπάτουλα, όχι με μίξερ.
5. Αλείφετε με λιωμένο βιτάμ ένα στρόγγυλο ή ορθογώνιο ταψάκι και στον πάτο του τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί.
6. Ρίχνετε τον χυλό(εάν δεν την στολίσετε απο πάνω με ζαχαρόπαστα μπορείτε να την αλείψετε με ενα αβγό ελαφρώς χτυπημένο και να πασπαλίσετε φιλέ αμύγδαλο).
7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 45-55 λεπτά.
8. Βγάζετε απο τον φούρνο το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρετε.
9. Ξεκινάτε την διαδικασία της ζαχαρόπαστας, την ανοίγετε σε φύλλο και καλύπτετε την βασιλόπιτά σας. Στολίζετε όπως σας αρέσει...



Δεν υπάρχουν σχόλια: