Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Cupcakes Στρουμφάκια

Υλικά
1 1/2 δόση για cupcakes
1 δόση ζαχαρόπαστα λευκή
χρώματα ζαχαροπλαστικής 
σιρόπι σκολάτας ή χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μαρκαδόρο

Μπορείτε να κάνετε όποια συνταγή για cupcakes σας αρέσει δεν είναι ανάγκη να κάνετε την ίδια...

Εκτέλεση
Φτιάχνετε τα cupcakes όπως τα περιγράφει η συνταγή σας. Εάν φουσκώνουν πολύ θα πρέπει να τα κόψετε απο επάνω για να είναι ίσια.

Στην συνέχεια φτιάχνετε την ζαχαρόπαστα σας και την χωρίζετε σε 3 μέρη.Ξεκινάτε με το πρώτο κμμάτι ζαχαρόπαστας και πρσθέτετε μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής.Τα άλλα 2 μέρη τα σκαπάζετε με μια υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.Το ζυμώνετε πολύ καλά για να μην κάνει νερά το χρώμα.Ανοίγετε σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε με στρογγυλό κουπ-πατ. Εάν δεν έχετε κουπ-πατ μπορείτε να κόψετε το σχήμα και με ένα φλυτζανάκι μικρό.

Αυτό θα είναι και το προσωπάκι τους. Στην συνέχεια τα κολλάτε επάνω στα cupcakes σας με λίγη κόλλα ζάχαρης που θα φτιάξετε με 2-3 κουταλιές άχνη και ελάχιστες σταγόνες νερό για να γίνει σαν κόλλα. Μόλις τελειώσετε με όλα τα προσωπάκια μαζέψτε ότι σας έχει μείνει και τυλίξτε το σε διάφανη μεμβράνη για μελοντική χρήση.Πάρτε τώρα το δεύτερο κομμάτι ζαχαρόπαστας και ρίξτε κίτρινο χρώμα και ζυμώστε το(εγώ δεν το ζύμωσα πολύ αυτό γιατί το ήθελα με νερά για να κάνω τα μαλλιά της στρουμφίτας).Ανοίξτε πάλι σε πολύ λεπτό φύλλο και κόψτε (με την ροδέλα της πίτσας κόβονται πιο γρήγορα,αλλά μπορείτε και με μαχαίρι)σε πολύ λεπτές κορδελίτσες για να σχηματίσουμε τα μαλλιά.
Παίρνετε 4 κορδελίτσες,τις κόβετε πάλι στην μέση για να γίνουν πιο μικρές(έτσι θα έχετε 8) και τις τοποθετείτε πάλι με λίγη κόλλα ζάχαρηςεπάνω στο προσωπάκι.
Συνεχίζετε έτσι με όσα θέλετε να κάνετε. Οση μείνει την τποθετείτε σε διάφανη μεμβράνη για μελλοντική χρήση.Παίρνετε το τρίτο κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας και το ανοίγετε και αυτό σε λεπτό φύλλο. Την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια για να σχηματίσετε τα καπέλα τους.Τα πλάθετε ελαφρώς με τα χέρια να πάρουν σχήμα και τα τοποθετείτε και αυτό πάλι με λίγη κόλλα.Με τόν ίδιο τρόπο θα κάνετε και την γενειάδα του Μπαρμπα-στρουμφ.Μόλις τελειώσετε θα είναι κάπως έτσι.
Όση λευκή σας έχει μείνει προσθέστε κόκκινο χρώμα για να κάνετε τον σκούφο του Μπαρμπα-στρουμφ και τα λουλούδια στην Στρουμφίτα και στον Μορφονιό.Τα λουλουδάκια τα έφτιαξα με την μύτη του κορνέ.

Και τα κολλάτε πάλι με τον ίδιο τρόπο κρατώντας τα με μια οδοντογλυφίδα για να μην σας χαλάσουν.
Ξεκίνήστε να φτιάχνετε τώρα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Εάν έχετε μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής θα τελειώσετε πιο γρήρορα(εμένα μου τελείωσε και ταλαιπωρήθηκα λίγο).Για να τα κάνετε με σιρόπι σοκολάτας παίρνετ κάθε φορά μικρή ποσότητα με την μύτη μιας οδοντογλυφίδας και τα σχηματίζετε..
ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: