Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Στρουμφοχωριο.....


Υλικα
2 δόσεις παντεσπάνι(όποιο σας αρέσει, θα χρειαστούμε 3 παντεσπάνι)
2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής(όποια σας αρέσει, θα την χωρίσουμε στην μέση και στην μισή θα ρίξετε κακάο. Μπορείτε να βάλετε και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να την χρωματίσετε αν θέλετε)
 1 δόση σαντιγί
1/2 δόση cupcakes(τα αγαπημένα σας)
όσες φιγούρες στρουμφάκια έχετε(τα συγκεκριμένα τα μαζέψαμε από τα kinder αυγά) 

Εκτελεση
Ξεκινήστε πρώτα φτιάχνοντας τα κεκάκια σας για να κρυώσουν. Φτιάξτε το παντεσπάνι σύμφωνα με την συνταγή σας. Θα το ψήσετε και θα το αφήσετε να κρυώσει πολύ καλά(μπορείτε να το κάνετε και από την προηγούμενη μέρα).
Ετοιμάστε και την σαντιγί και αφήστε την στο ψυγείο όπως είναι λευκή. Κόβετε σε 3 πάτους το παντεσπάνι αναλόγως με την φόρμα που έχετε.
Στρώνετε τον πρώτο πάτο σε φόρμα με σούστα και τον σιροπιάζετε με σιρόπι που έχετε κάνει με 1 κούπα νερό και 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίχνετε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής και την στρώνετε καλά.
Τοποθετείτε τον δεύτερο πάτο και τον σιροπιάζετε με σιρόπι που έχετε κάνει με μισή κούπα νερό, 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές κακάο. Στην υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής που μας έμεινε ρίχνουμε κακάο και ανακατεύουμε καλά. Την ρίχνουμε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι και στρώνουμε πάλι πολύ καλά.
Βάζουμε και το τελευταίο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και αυτό με το πρώτο σιρόπι. Την βάζουμε στο ψυγείο όπως είναι μέχρι να κάνουμε τα κεκάκια. Αφού έχουμε φτιάξει τα κεκάκια μας και έχουν κρυώσει, βγάζουμε το εξωτερικό τους χαρτάκι και αρχίζουμε με ένα μαχαιράκι ή ότι σας βολεύει να βάζουμε λευκή σαντιγί γύρω γύρω από το κεκάκι.
Μόλις τελειώσουμε με τα κεκάκια παίρνουμε περίπου μισή κούπα λευκή σαντιγί και της ρίχνουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με την κόκκινη σαντιγί κάνουμε την επάνω μεριά από τα κεκάκια για να φτιάξουμε την σκεπή από τα σπιτάκια μας. Αφού τελειώσουμε κάνουμε και άσπρες βούλες για να φαίνονται σαν μανιτάρια.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα προσεκτικά(αν δεν έχει πήξει αφήστε την κι άλλο στο ψυγείο). Ρίχνουμε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη λευκή σαντιγί που μας έχει μείνει. Γεμίζουμε κορνέ και γαρνίρουμε την τούρτα να φαίνεται σαν χορταράκι.
Τοποθετούμε προσεκτικά από επάνω τα κεκακια ,μας, πλένουμε καλά τις φιγούρες και τις τοποθετούμε πάνω στην τούρτα. Αν έχουμε δεντράκια και άλλα διακοσμητικά μπορούμε να τα βάλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: