Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Μανταρινάτα





Η γιαγιά μου, μου λέει ότι το συγκεκριμένο γλυκό είναι νηστίσιμο. Εγώ δεν είμαι και πολύ σίγουρη

Υλικά
1 πακέτο Βιτάμ
3 βανίλιες
1/4 από 1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
1/4 του κιλού περίπου καρύδι τριμμένο στο multi
φρυγανιά μέχρι να πήξει το μείγμα
5 κουταλιές κουβερτούρα λιωμένη
λίγο κανέλα
3 ολόκληρα μανταρίνια με την φλούδα στο multi
3 ολόκληρα μανταρίνια χωρίς την φλούδα στο multi
1 κούπα ζάχαρη
λίγο κακάο

Επικάλυψη
όση κουβερτούρα χρειαζόμαστε για να καλύψουμε όλα τα μανταρινάτα
καρύδι τριμμένο ή φιστίκι Αιγίνης


Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια.Ανοίγουμε στην μέση τα 3 μανταρίνια που είναι με την φλούδα και τα κοιτάμε για τυχόν κουκούτσια. Τα ρίχνουμε στο multi και τα χτυπάμε. Τα αφήνουμε στην άκρη και κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 3 που είναι χωρίς την φλούδα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (χωρίς τα υλικά της επικάλυψης) και τα πλάθουμε σαν κιμά,θέλουμε ένα μείγμα να μπορούμε να το πλάθουμε.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , περίπου μισή ώρα.
Λιώνουμε όση κουβερτούρα θέλουμε με 3 κουταλιές λάδι(καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο) και βουτάμε τα μπαλάκια μέσα να πάει παντού η κουβερτούρα.
Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα , πριν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με καρύδι ή φιστίκι.
Μόλις κρυώσουν τα τοποθετούμε σε γκοφρέ χαρτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: