Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Τρουφάκια καρότου



Υλικά
1 κιλό καρότα
400γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
χυμό μανταρινιού(1-2 μανταρίνια ανάλογα το μέγεθος)
χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα
2 ποτήρια ινδοκάρυδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την φλούδα από τα καρότα μας με τον αποφλοιωτή(έτσι θα χάσουμε λιγότερη ψίχα).Τρίβουμε τα καρότα με τον τρίφτη, είτε στην χοντρή πλευρά είτε στην λεπτή. Τα βράζουμε με το νερό, τους χυμούς και την ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά ώσπου να σωθούν τα υγρά.Πρέπει να το ανακατεύετε συχνά και γρήγορα για να εξατμιστούν τα υγρά πιο εύκολα και να μην κολλήσει η ζάχαρη και καραμελώσει.Κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες, τις περνάμε από ινδοκάρυδο και τις τοποθετούμε σε γκοφρέ χαρτάκια.

Η φωτογραφία είναι από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: