Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Μηλοπιτάκια Νηστίσιμα



Υλικά
3 μήλα
1/2 κιλό αλεύρι περίπου
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι ρετσίνα
λίγα καρύδια(όσα θέλω)
λίγες ξανθές σταφίδες(όσες θέλω)
λίγο γλυκό του κουταλιού(περίπου 2-3 κουταλιές, κατά προτίμηση γλυκό κυδώνι)
1 κουταλιά φρυγανιά
1-2 κουταλιές ζάχαρη
ξύσμα πορτοκάλι
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 μπέικιν
1/2-1 κουταλάκι κανέλα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το αλεύρι,το καλαμποκέλαιο,την ρετσίνα,την φρυγανιά,την ζάχαρη,το ξύσμα,τον χυμό πορτοκαλιού,τις βανίλιες, το μπέικιν και φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη σκεπασμένη. Τρίβουμε τα μήλα ξεφλουδισμένα στον τρίφτη στην χοντρή πλευρά και τα μαραίνουμε στον αντικολλητικό τηγάνι για λίγο.
Τα ρίχνουμε σε ένα ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα και τα καρύδια,τις σταφίδες,το γλυκό κουταλιού και την κανέλα.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας. Γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα μήλου και το κλείνουμε μέσα στην ζύμη.
Τα ψήνουμε στον φούρνο όπως τους κουραμπιέδες και μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

Η φωτογραφία είναι από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: