Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Τούρτα ΠαγωτόΗ συγκεκριμένη τούρτα είναι μιας φίλης αναγνώστριας του Blog μας, που αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας την πολύ ωραία δημιουργία της και την συνταγή της. Είναι μια καταπληκτική τούρτα γενεθλίων για την κορούλα της.
Καλό είναι για να τελειώσετε γρήγορα και να μην σας λιώσουν τα παγωτά, να έχετε έτοιμες και τις δυο κρέμες ζαχαροπλαστικής.

Υλικά
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
έτοιμα παγωτά σαντουιτσάκια (όσα χρειάζεστε για να βάλετε 2 στρώσεις στο μέγεθος που θα την φτιάξετε)
1 δόση ζαχαρόπαστα, από το οποίο το 1/3 θα το χρωματίσετε σε κόκκινο χρώμα για την κορδέλα. 


Εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες πίσω από τον φάκελο. Στρώνετε την κρέμα σε φόρμα με τσέρκι (για να μπορέσετε να την βγάλετε ομοιόμορφα μετά).
Από επάνω στρώνετε μια στρώση παγωτά σαντου'ι'τσάκια. Έπειτα βάζετε την κρέμα σοκολάτα και από πάνω άλλη μια στρώση παγωτά.
Βάζετε στην κατάψυξη αμέσως για να μην λιώσουν.
Φτιάχνετε την ζαχαρόπαστα σύμφωνα με τις οδηγίες, από την οποία κρατάτε 1/3 και την χρωματίζετε κόκκινη ή ότι άλλο χρώμα προτιμάτε.
Ανοίγετε σε λεπτό φύλλο την λευκή ζαχαρόπαστα τόσο ώστε να καλύψετε την τούρτα σας.
Βγάζετε την τούρτα από την κατάψυξη και σκεπάζετε με την ζαχαρόπαστα.
Την στρώνετε πολύ καλά ώστε να μην σας κρατήσει αέρα και σας κάνει φουσκάλες.
Την ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Ανοίγετε τώρα την κόκκινη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόβετε λωρίδες ώστε να καλύψετε την κάτω μεριά της τούρτας στο τελείωμα και να φτιάξετε και τον φιόγκο.
Όταν είστε έτοιμοι με τις λωρίδες βγάλτε την τούρτα από την κατάψυξη και τοποθετήστε τες γύρω γύρω. Φτιάξτε και τον φιόγκο και βάλτε τον επάνω στην τούρτα.
Στολίστε της με ζαχαρωτά λουλουδάκια.Μπράβο στην φίλη μας την Αθηνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: