Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Αχλαδομηλόπιτα

Άλλη μία καταπληκτική συνταγή απο την φίλη μας Αθηνά.


Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μήλο τριμμένο
2 αχλάδια σε κομματάκια 
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1/4 νεροπότηρο νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 χούφτα σταφίδες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα (μπορείτε να βάλετε και φουντούκια ή αμύγδαλα)

Εκτέλεση
 Δουλεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι (όχι στο μίξερ).
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την σόδα, και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά προσθέτουμε τα μήλα, τα αχλάδια, τις σταφίδες, τα καρύδια(ή φουντούκια ή αμύγδαλα), τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: