Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μπαμπαδάκια



 Υλικά (12 κομμάτια)

4 αυγά
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι μπέικιν
4 κούπες βούτυρο
ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
λίγο κονιάκ 
λίγο λεμόνι

Για το γαρνίρισμα
12 κερασάκια
1/4 της κούπας μαρμελάδα βερίκοκο
1/2 κιλό περίπου σαντιγί
1/4 της κούπας φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια από cupcakes (περίπου 1 κουταλιά στο κάθε ένα) ή αν μπορείτε το βάζετε σε κορνέ και φτιάχνετε μπαλίτσες επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντάς το περίπου 5 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα μπαμπαδάκια τα αφήνετε 5 λεπτά και έπειτα τα κόβετε στην μέση και τα σιροπιάζετε. Βάζετε στην μέση τους σαντιγί και τα κλείνετε.
Βάζουμε λίγο μαρμελάδα βερίκοκο από επάνω πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης, κάνουμε μία ροζέτα από σαντιγί και τοποθετούμε ένα  κερασάκι και λίγο φιστίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: