Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες γεμιστοί με άρωμα μαστίχας



Υλικά
3/4 του κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
550 γρ. βούτυρο μαγειρικής
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κούπα αμύγδαλα
2 κρόκοι αβγών
1 δάχτυλο κονιάκ 
λίγη τριμμένη μαστίχα
λουκούμια με γεύση μαστίχα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα 

Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα αναλόγως πως τα προτιμάμε και τα χοντροκόβουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο να ζεσταθεί και να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, τους κρόκους, το κονιάκ και την μαστίχα.Ρίχνουμε και το αλεύρι ζυμώνοντας και προσθέτοντας και τα αμύγδαλα. Τινάζουμε τα λουκούμια από την πολλή άχνη τους και τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης και τοποθετούμε ένα κομμάτι λουκούμι κλείνοντας την ζύμη ώστε να μείνουν τα λουκούμια στο κέντρο τους και τα πατάμε ελαφρώς. Τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 3/4 της ώρα περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τους βάζουμε στην άχνη και έπειτα τους στρώνουμε πρόχειρα σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν τους ξαναπερνάμε από την άχνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: