Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρµελάδα µήλο

Μαρµελάδα µήλο

Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 ξυλάκι κανέλα  


Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.
2. Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι. Η μαρμελάδα είναι ιδανική για πάστα φλώρα, αλλά και για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί.

Τα μυστικά της αποστείρωσης των βάζων: 
Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής:Πλένουμε πολύ καλά µε ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζουμε. Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνουμε µία πετσέτα. Τοποθετούμε εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνουμε το φούρνο. Τον ανάβουμε στους 150οC, στις αντιστάσεις, για 15΄. Μόλις βγάλουμε τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζουμε µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια. Τα γυρνάμε ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες. Όταν ανοίξουμε µία μαρµελάδα, τότε τη διατηρούμε στο ψυγείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: