Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Cinnamon rolls

cinnamon rolls Φτιάξε cinnamon rolls! γιατί αγαπάμε τα ρολλάκια κανέλας

Για τη ζύμη
  • 500 gr αλεύρι
  • 100 gr ζάχαρη
  • 50 gr μαργαρίνη
  • 250 ml γάλα
  • 1 κουταλιά μπέκιν
Για τη γέμιση
  • 100 gr ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κανέλα

Πως το φτιάχνουμε

1. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε. Όταν σχηματιστεί η ζύμη θα έχει κολλήσει και στα δάχτυλα μας οπότε τα τρίβουμε και τα αλευρώνουμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
2. Βάζουμε τη ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη με την κανέλα.
3. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μακρόστενο φύλλο περίπου 25Χ40 εκατοστά. 
4. Βρέχουμε το χέρι μας και το περνάμε πάνω από το ανοιγμένο φύλλο. Πασπαλίζουμε με τη μισή ζαχαροκανέλα.
5. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τη φαρδιά πλευρά πιέζοντας λίγο στην αρχή για να κάνει το πρώτο γύρισμα.
6. Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη και πιάνουμε να κάνουμε το δεύτερο ρολό με την άλλη μισή ζύμη.
7. Αφού έχει μείνει 5 λεπτά στην κατάψυξη το ρολό το βγάζουμε και βάζουμε το δεύτερο στην κατάψυξη.
8. Κόβουμε το ρολό σε φετούλες πάχους ενός δαχτύλου περίπου και τις βάζουμε προσεκτικά στο ταψί μας. Αν κολλάει το ταψί αλείψτε το ή βάλτε λαδόκολλα ή κάντε ότι κάνετε συνήθως στα ταψιά σας.
9. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με το δεύτερο ρολό αφού έχει μείνει 5 λεπτά στην κατάψυξη. Η κατάψυξη μας βοηθάει στο να τα κόψουμε χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.
10. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η συνταγή βγάζει περίπου 35 ρολλάκια κανέλας, αν δε χωρέσουν στο ταψί που θα διαλέξετε μη φουρνίσετε αδίκως μισό ταψί μετά, βάλτε τα να παγώσουν απλωτά στην κατάψυξη και αφού παγώσουν σε σακουλάκι και τα ψήνετε άλλη φορά.

Πηγή: http://www.sheblogs.eu/2013/09/26/ftiakse-cinnamon-rolls/

Δεν υπάρχουν σχόλια: