Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Τιραμισού


Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
2 πακέτα σαντιγί
1 κούπα άχνη
5 κρόκους αυγών
1 μικρό πακέτο τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
5 κουταλιές ζάχαρη
κακάο για πασπάλισμα ή σοκολάτα κουβερτούρα

Για το σιρόπι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ


Εκτέλεση
Χτυπάμε την σαντιγί μαζί με την ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν αρχίζει να κρυώνει βουτάμε μέσα τα σαβουαγιάρ και τα στρώνουμε έπειτα σε ένα ταψάκι. Βάζουμε πάνω από τα σαβουαγιάρ την μισή ποσότητα κρέμας και στρώνουμε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια ή τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα και τοποθετούμε στο ψυγείο..
Σημείωση: Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και τούρτα. Αντί για μπισκότα να βάλετε παντεσπάνι και να το σιροπιάσετε με το ίδιο σιρόπι. Απλά θα στρώσετε το παντεσπάνι στην φόρμα της τούρτας μετά θα το σιροπιάσετε και θα ακολουθήσετε την εναλλάξ διαδικασία..

Πηγή φωτογραφίας: http://www.thatslife.gr/mageiriki/glutenfree-tiramisu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: