Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Χαλβάς Νηστίσιμος

 

Υλικά

1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
4 κούπες νερό
100 γρ. κουκουνάρι
1 ξυλάκι κανέλας
ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) 


Διαδικασία
Σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι με τα κουκουνάρια μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Στο μεταξύ βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και το ξύσμα πορτοκαλιού για 1 λεπτό. Αδειάζουμε το σιμιγδάλι στο σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν αρχίζει να ξεκολλάει από το κουτάλι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και με το καπάκι της και αφήνουμε το χαλβά ένα τέταρτο να αφρατέψει. Αδειάζουμε σε φόρμα, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: