Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Κέικ με Καρύδια και Σταφίδες

 




 Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
3 αβγά
2/3 της κούπας ηλιέλαιο
2/3 της κούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι



Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το αλεύρι, τα καρύδια και τέλος τις σταφίδες αλευρωμένες. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

πηγή: http://makingsweets.blogspot.gr/2009/10/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: