Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Αμυγδαλωτά

Συνοδευτική φωτογραφία της συνταγής Αμυγδαλωτά 
 Από τον Στέλιο Παρλιάρο 




Υλικά:

  • 250 gr αμυγδαλόπαστα
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 200 gr αμύγδαλο χονδροκομμένο και καβουρδισμένο
  • 180 gr αμυγδαλόσκονη
  • 50 gr ροδόνερο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Υλικά για την αμυγδαλόπαστα:

  • 125 gr λευκά αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 125 gr ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση αμυγδαλόπαστας: 
Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο με την άχνη όσο πιο λεπτό μπορούμε και προσθέτουμε το ασπράδι των αυγών. Συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου αποκτήσουμε μία ζύμη, η οποία πλάθεται. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αμύγδαλο ή ασπράδι παραπάνω (εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού). Τη διατηρούμε μέσα σε νάιλον ή μεμβράνη.

 

Eκτέλεση:

Τοποθετούμε στο μίξερ την αμυγδαλόπαστα και προσθέτουμε ένα, ένα τα ασπράδια και τους κρόκους μέχρι να ομοιογενοποιηθούν πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της άχνης) ανακατεύοντας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 - 45 λεπτά. Πλάθουμε μικρά οβάλ αμυγδαλωτά και τα τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 - 180°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και σκάσουν. 

πηγή: http://www.yeskid.gr/recipes/amygdalota

Δεν υπάρχουν σχόλια: