Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μετατροπές

20 γρ. κόρν φλάουερ πήζουν 500 γρ γάλα σε κρέμα
8-10 γρ. ξερή μαγιά φουσκώνουν 500 γρ. αλεύρι
12 γρ. ζελατίνη σε σκόνη θα στερεοποιήσουν 500 ml υγρού
Αμμωνία 3/4 κ.γ. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.τ.γ. μπέικινγκ πάουντερ φουσκώνει 130 γρ. ( 1 φλυτζάνι) αλεύρι
(οι παραπάνω μετρήσεις είναι κατά προσέγγιση)

1 κ. τ. γ. (κουταλάκι του γλυκού) 5 γρ.
1 κ. τ. σ. (κουταλιά της σούπας) 15 γρ.
1 φλ. Αλεύρι 130 γρ.
1 φλ. Σιμιγδάλι 175 γρ.
1 φλ. Λάδι 220 γρ
1 φλ. Βούτυρο 220 γρ.
1 φλ. Γάλα πλήρες 240 ml
1 φλ Ζάχαρη καστανή ή μαύρη 215 γρ.
1 φλ. Ζάχαρη λευκή 200 γρ.
1 φάκελος Ζελατίνη σκόνη 7 γρ.
3 κ.σ. Κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη) 20 γρ.
1 φλ. Καρύδα (αποξηραμένη τριμμένη) 90 γρ.
1 φλ. Καρύδα (φρέσκια)  
1 φλ. Σταφίδες 120 γρ.
1/4 φλ. Καφές (βρασμένος, δυνατός) 60 ml
1 φλ. Κρέμα γάλακτος (10-12% λιπαρά) 240 ml
1/2 φλ. Βούτυρο 115 γρ.
1 φλ. Μασκαρπόνε 225 γρ.
1 φλ. Μελάσα 240 ml
1 φλ. Μέλι 240 ml
1 φλ. Μπισκότα τρίμμα 100 γρ.
1 φλ. Ξηροί καρποί 100 γρ.
1/4 φλ. Ξύδι λευκό 60 ml
1 φλ. ρύζι 200 γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: