Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Πανακότα με Καφέ

 

Υλικά
230 ml γάλα
110 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 ½ κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα

Για τη σώς σοκολάτας:
100 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
70 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
 

Διαδικασία
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον καφέ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε σε μικρά μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει αδειάζουμε πάνω στη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτάμε τα μπολ σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με σάλτσα σοκολάτας και κόκκους καφέ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: