Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

 

 ΥΛΙΚΑ 
βάση παντεσπάνι (3 βάσεις)
2 φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 κουτί σαντιγί σοκολάτα
σοκολατένιες μπαλίτσες
1 γκοφρέτα τριμμένη
διακοσμητικά αμαξάκια και εργάτες( εγώ τα βρήκα από παιχνίδια των παιδιών μου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η βάση της τούρτας είναι ίδια με την απλή τούρτα. Η μόνη διαφορά είναι ότι κάθε στρώση κρέμας την χώρισα στην μέση και την έκανα μισή βανίλια, μισή σοκολάτα.

Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι, το μισό το σιροπιάζουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας(εγώ έβρασα νερό με ζάχαρη για 2'-3') και το άλλο μισό το σιροπιάζουμε με σιρόπι καφέ( μια κούπα νερό και 2 κουταλιές της σούπας καφέ στιγμής και ανακατεύουμε).Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και την μοιράζετε στην μέση. Χρησιμοποίησα κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια(γνωστής μάρκας, ότι σας βολεύει χρησιμοποιήστε εσείς).
Την χωρίζουμε στην μέση, αφήνουμε στην άκρη την μισή και στο άλλο μισό ρίχνουμε κακάο και χτυπάμε να γίνει σαν σοκολάτα..Στο μισό λευκό παντεσπάνι ρίχνουμε την άσπρη κρέμα και στο άλλο μισό την κρέμα σοκολάτα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο παντεσπάνι και την δεύτερη κρέμα.


Τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 15' να σφίξει λίγο. Την βγάζουμε την γαρνίρουμε με σαντιγί σοκολάτα και διάφορα αμαξάκια. Αν θέλετε να κάνετε την γούρνα απλά σκάψτε λίγο μια πλευρά της τούρτας πριν βάλετε την σαντιγί.Δεν υπάρχουν σχόλια: