Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πώς γίνονται τα κάθετα επίπεδα σε μια τούρτα;

τουρτα για μεγαλους κάθετα 1 



Τουρτα με καθετα επιπεδα:

 Χρησιμοποίησε τέσσερα παντεσπάνια ίδιου μεγέθους, τα δύο σε ένα χρώμα και τα άλλα δύο σε δεύτερο χρώμα. Εσείς, εάν δε θέλετε τόσο ψηλή την τούρτα σας μπορείτε να ψήσετε ένα παντεσπάνι για κάθε χρώμα. 

Διαβάστε περισσότερα...http://genethlia.gr/tourta-katheta-epipeda/

Τούρτα γενεθλίων για πριγκήπισσες

τουρτα γενεθλιων 1 



Πώς θα διακοσμήσετε την τουρτα γενεθλιων

  Φτιάξτε πρώτα τους τρεις ορόφους της τούρτας σας και καλύψτε τους με την αντίστοιχη ζαχαρόπαστα (φούξια, ροζ και άσπρη). Εάν θέλετε να δείτε πώς, διαβάστε το άρθρο μας για το πως καλύπτουμε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα.  Φτιάξτε δύο μεγάλους φιόγκους με τη φούξια και την άσπρη ζαχαρόπαστα και αφήστε τους να στεγνώσουν. 

Διαβάστε περισσότερα......http://genethlia.gr/tourta-genethlivn-prigkhpisses/

Τούρτα γενεθλίων Hello Kitty

τουρτα γενεθλιων Hello Kitty 1 


Για την τουρτα θα χρειαστείτε:

  • παντεσπάνι τετράγωνο περίπου 20cm (εάν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε είναι καλό το παντεσπάνι σας να είναι αρκετά σφιχτό ούτως ώστε να μπορείτε να το δουλέψετε ευκολότερα)
  • γκανάς σοκολάτας
  • μαχαίρι οδοντωτό
  • μικρό αιχμηρό μαχαίρι
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • σιρόπι (ίσα μέρη ζάχαρης και νερού που θα βράσετε σε σιγανή φωτιά)
  • ζαχαρόπαστα (περίπου 1 κιλό)
  • πατρόν Hello Kitty (θα βρείτε εύκολα στο internet τη φωτογραφία που σας αρέσει και θα τη μεγεθύνετε)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 Κόψτε το παντεσπάνι σε τρία επίπεδα και σιροπιάστε τα. Τοποθετήστε τα παντεσπάνι το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ανάμεσά τους τη γκανάς σοκολάτας. Βάλτε επάνω στο τελευταίο παντεσπάνι το πατρόν της Hello Kitty για να δείτε πόσο παντεσπάνι θα χρειαστεί να κόψετε. Εάν το πατρόν σας είναι λίγο μεγαλύτερο μην ανησυχείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα κομμάτια που θα κόψετε για να τα κολλήσετε όπου χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα .......http://genethlia.gr/tourta-genethlivn-hello-kitty/

Λουλούδια απο ζαχαρόπαστα για cupcakes

λουλουδια απο ζαχαροπαστα 1 


υλικά για να φτιάξετε τα λουλούδια



Οδηγίες

Ανοίξτε σε φύλλο τη ζαχαροπαστα. Χρησιμοποιήστε τη στρογγυλή κουπ πατ για να κόψετε σε κύκλους τη ζαχαροπαστα. 


Διαβάστε περισσότερα....http://genethlia.gr/zaxaropasta-louloudia/

Τούρτα Batman

τουρτα για αγορια με τον Batman 


Θα χρειαστείτε:
  • ζαχαρόπαστα μαύρη, κίτρινη και άσπρη
  • μαχαίρι ή κοπίδι
  • εκτυπωτή
  • ψαλίδι
  • πινέλο 
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
 Ανοίγουμε σε φύλλο τη μαύρη ζαχαρόπαστα και κόβουμε διάφορα σχήματα για να φτιάξουμε τα σπίτια της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα.....http://genethlia.gr/tourta-batman/

Πεταλούδες απο ζαχαρόπαστα

πεταλουδες απο ζαχαροπαστα 9 


Υλικα

  • ζαχαρόπαστα
  • ελάχιστο κορν φλάουρ για να μη σας “κολλήσει” η ζαχαροπαστα
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • κουπ πατ σε σχήμα πεταλούδας
  • πλάστη
  • λαδόκολλα
  • ένα βιβλίο όπου θα τοποθετήσετε τις πεταλούδες για να στεγνώσουν

 

Πως θα φτιαξετε τις πεταλουδες....

  • Προσθέστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής στη λευκή ζαχαροπαστα και ζυμώστε την μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
  • Ρίξτε λίγο κορν φλάουρ στον πάγκο σας (για να μην κολλάει η ζαχαροπαστα) και με τον πλάστη ανοίξτε τη ζαχαροπαστα σε φύλλο.
 Διαβάστε περισσότερα.....http://genethlia.gr/petaloudes-zaxaropastas/

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Νηστίσιμα κουλουράκια

νηστίσιμα κουλουράκια 


Υλικά
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
¾ της κούπας λάδι (ελαιόλαδο και σπορέλαιο)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κούπα κόκκινο κρασί γλυκό
1 κ.γ μαγειρική σόδα σε σκόνη
3 κ.γ κανέλλα σε σκόνη
2 κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε τη σόδα με το πορτοκάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Τέλος προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ομοιόμορφη και να μην κολλάει στο χέρι.
Πλάθουμε σε κουλούρια σε ίδιο μέγεθος και πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί, πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Αλείφουμε τα κουλούρια με νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
πηγή...http://www.foodzine.gr/home/752206085900.html



Πάστα φλόρα νηστίσιμη.

Pasta-flora-nistisimi 

Απο την Α. Μπαρμπαρίγου.

 

Υλικά

  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο (όποια σας αρέσει) ή ανάμεικτες 



Εκτέλεση
1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.
2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζουμε: παίρνουμε τα 2/3 της και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
3. Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.
4. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε. 

πηγή...http://www.argiro.gr/recipes/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%86%CE%BB%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7

Κέικ σύκου γεμιστό

Keik-gemisto-syko
Από την Α. Μπαρμπαρίγου.

 

Υλικά


  • Για τον πολτό σύκου:
  • 2 φλ. φρέσκα σύκα με τη φλούδα τους, ψιλοκομμένα
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
 
  • Για το κέικ:
  • 1/4 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκα σύκα, ψιλοκομμένα

 Εκτέλεση
1. Τόσο για τον πολτό όσο και για το κέικ διαλέγουμε σύκα ώριμα αλλά όχι λιωμένα. Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τα ψιλοκόβουμε.
2. Για τον πολτό: Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα σύκα με το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά και να θυμίζει μαρμελάδα, περίπου για 15΄-20΄. Το αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
3. Για το κέικ: Στον κάδο του μίξερ, και με το φτερό του κέικ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4΄-5΄, να κρεμώσει. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι. Τέλος ρίχνουμε και το 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα σύκα. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ή αλευρώνουμε καλά δύο ταψάκια των 20 εκ.  και ισομοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για 30΄-35΄. Δοκιμάζουμε με τη λάμα του μαχαιριού αν τα κέικ έχουν ψηθεί. Τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
4. Βάζουμε το κέικ σε πιατέλα. Από πάνω, κάνουμε μία στρώση με τον πολτό σύκου-καρυδιού και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέικ. Αν θέλουμε κρατάμε λίγο πολτό και αλείφουμε εξωτερικά όλο το κέικ. Τρώγεται ωραία και σκέτο σαν απλό κέικ, χωρίς τον πολτό.
πηγή...http://www.argiro.gr/recipes/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C

Εύκολα ταρτάκια με εσπεριδοειδή

Εύκολα ταρτάκια με εσπεριδοειδή 

Υλικά
12 κατεψυγμένες βάσεις ζύμης για τάρτα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού κορνφλάουρ
1/3 του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
1/3 του φλιτζανιού χυμός λάιμ
1/3 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
2 κρόκους αυγών
 
Εκτέλεση
1. Βάλτε το κορνφλάουρ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή ανακατεύοντας μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Βάλτε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει μια βράση.
2. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά, αφήστε το 1 λεπτό να κρυώσει και προσθέστε τους κρόκους με διαφορά ενός λεπτού τον έναν από τον άλλον ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά. Σκεπάστε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάλτε τις βάσεις για την τάρτα σε ένα ταψάκι και ψήστε τες για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τες να κρυώσουν.
4. Προσθέστε την γέμιση σας στις τάρτες και σερβίρετε τες αμέσως όσο η ζύμη είναι ακόμα φρέσκια (αν θέλετε μπορείτε να τις γαρνίρετε με γλασέ φρούτα).