Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Στρουμφοχωριο.....


Υλικα
2 δόσεις παντεσπάνι(όποιο σας αρέσει, θα χρειαστούμε 3 παντεσπάνι)
2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής(όποια σας αρέσει, θα την χωρίσουμε στην μέση και στην μισή θα ρίξετε κακάο. Μπορείτε να βάλετε και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να την χρωματίσετε αν θέλετε)
 1 δόση σαντιγί
1/2 δόση cupcakes(τα αγαπημένα σας)
όσες φιγούρες στρουμφάκια έχετε(τα συγκεκριμένα τα μαζέψαμε από τα kinder αυγά) 

Εκτελεση
Ξεκινήστε πρώτα φτιάχνοντας τα κεκάκια σας για να κρυώσουν. Φτιάξτε το παντεσπάνι σύμφωνα με την συνταγή σας. Θα το ψήσετε και θα το αφήσετε να κρυώσει πολύ καλά(μπορείτε να το κάνετε και από την προηγούμενη μέρα).
Ετοιμάστε και την σαντιγί και αφήστε την στο ψυγείο όπως είναι λευκή. Κόβετε σε 3 πάτους το παντεσπάνι αναλόγως με την φόρμα που έχετε.
Στρώνετε τον πρώτο πάτο σε φόρμα με σούστα και τον σιροπιάζετε με σιρόπι που έχετε κάνει με 1 κούπα νερό και 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίχνετε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής και την στρώνετε καλά.
Τοποθετείτε τον δεύτερο πάτο και τον σιροπιάζετε με σιρόπι που έχετε κάνει με μισή κούπα νερό, 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές κακάο. Στην υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής που μας έμεινε ρίχνουμε κακάο και ανακατεύουμε καλά. Την ρίχνουμε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι και στρώνουμε πάλι πολύ καλά.
Βάζουμε και το τελευταίο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και αυτό με το πρώτο σιρόπι. Την βάζουμε στο ψυγείο όπως είναι μέχρι να κάνουμε τα κεκάκια. Αφού έχουμε φτιάξει τα κεκάκια μας και έχουν κρυώσει, βγάζουμε το εξωτερικό τους χαρτάκι και αρχίζουμε με ένα μαχαιράκι ή ότι σας βολεύει να βάζουμε λευκή σαντιγί γύρω γύρω από το κεκάκι.
Μόλις τελειώσουμε με τα κεκάκια παίρνουμε περίπου μισή κούπα λευκή σαντιγί και της ρίχνουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με την κόκκινη σαντιγί κάνουμε την επάνω μεριά από τα κεκάκια για να φτιάξουμε την σκεπή από τα σπιτάκια μας. Αφού τελειώσουμε κάνουμε και άσπρες βούλες για να φαίνονται σαν μανιτάρια.
Ξεφορμάρουμε την τούρτα προσεκτικά(αν δεν έχει πήξει αφήστε την κι άλλο στο ψυγείο). Ρίχνουμε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη λευκή σαντιγί που μας έχει μείνει. Γεμίζουμε κορνέ και γαρνίρουμε την τούρτα να φαίνεται σαν χορταράκι.
Τοποθετούμε προσεκτικά από επάνω τα κεκακια ,μας, πλένουμε καλά τις φιγούρες και τις τοποθετούμε πάνω στην τούρτα. Αν έχουμε δεντράκια και άλλα διακοσμητικά μπορούμε να τα βάλουμε.


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μπισκότα Κύκνοι (βήμα προς βήμα)



Υλικά

2 αυγά 
(εκτός από τον κρόκο του δεύτερου αυγού που τον αλείφετε 
πάνω από τα μπισκότα πριν το ψήσιμο)
 2 φλιτζάνια  ζάχαρη
 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι αμμωνία 
1 φλιτζάνι γάλα 
1 βανίλια
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Διακόσμηση
Σταγόνες σοκολάτας 
ή γαρύφαλλο  για τα μάτια
 
Εκτέλεση
 Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και το λάδι .
 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1 φακελάκι αμμωνία σόδα, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα, στη συνέχεια, 1 βανίλια και λίγο ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλεύρι για να φτιάξουν μια μαλακή ζύμη.  Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μία ώρα σε ζεστό μέρος, στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι.Η ζύμη πρέπει να είναι κατάλληλη  για άνοιγμα Κόψτε και δώστε  σχήμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες . Αλείφουμε με τον κρόκο από το δεύτερο αυγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς Κελσίου) μέχρι να ροδίσουν. 


 

 

 

 

Το Κέικ ''Πάνω Κάτω''



Υλικά
1/2 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας ή topping
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
115 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
FLAN
Υλικά
1 δοχείο  ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
2 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
170 γρ τυρί κρέμα
6 μεγάλα αυγά  και ακόμα  4  επιπλέον  κρόκους
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Για το κέικ:
      Ρυθμίστε το ράφι  στη μεσαία θέση του φούρνου και θερμαίνετε τον φούρνο στους 175  βαθμούς. Αλείψτε με λάδι μια φόρμα για κέικ. Βάλτε την Καραμέλα σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ρέει εύκολα, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε στην φόρμα την καραμέλα .Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων στο 50 % δύναμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει, 2 έως 4 λεπτά. Χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, και τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατέψτε το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί . Βάλτε το μείγμα  πάνω στην καραμέλα μέσα στην φόρμα. 
      Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 1 λεπτό. Ήπια χύστε το μείγμα αυτό πάνω από το κέικ τοποθετήστε την φόρμα στο μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί πάνω στη σχάρα του φούρνου και ρίξτε ζεστό νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει στην μέση περίπου  Ψήνουμε μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή  από το κέικ 75 έως 90 λεπτά. Μεταφέρετε την φόρμα σε σχάρα. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 2 ώρες, στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, τουλάχιστον 8 ώρες. (Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο όταν το νερό έχει κρυώσει.)
      Τοποθετήστε το κάτω μέρος της φόρμας  σε μπολ με καυτό νερό βρύσης για 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε τελείως σε επίπεδη πιατέλα για κέικ έτσι : τοποθετήστε την  πιατέλα πάνω από το κέικ ανάποδα και γυρίστε απαλά την πιατέλα και την φόρμα ανάποδα. Αφαιρέστε αργά την φόρμα  αφήνοντας την  καραμέλα να στάζει πάνω από το  κέικ. Σερβίρετε.


 
Πριν το βάλουμε στον φούρνο 

 
Μέσα στον φούρνο
 
 
   
Μέσα στον φούρνο

 
Πάνω στο τραπέζι 
 
  Πηγή :.cookscountry.com

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Love Monster Cupcakes



ΥΛΙΚΑ (για 16 cupcakes)

Για την βάση  βανίλιας

* 230 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 230 γρ. ζάχαρη
* 4 αβγά
* 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)
* 4 κ.σ. γάλα
* Ξύσμα πορτοκαλιού ή δάκρυα κουβερτούρας

Για το frosting βανίλιας

* 450 γρ. άχνη ζάχαρη
* 170 γρ. Βιτάμ μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 κ.σ. γάλα
* ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή σκόνη βανίλια διαλυμένη σε νερό)

Διακοσμητικές προτάσεις

* Χρώματα ζαχαροπλαστικής
* Χρωματιστά καραμελάκια και διακοσμητικά,
* Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στην ειδική φόρμα για ατομικά κέικ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα, και προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Προσεκτικά μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες φόρμες, γεμίζοντας περίπου τα 2/3 της κάθε φόρμας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 22 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το κέντρο ενός κέικ για να δούμε αν είναι έτοιμο. Αν βγει καθαρή, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το frosting βανίλιας. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το frosting να γίνει ‘αφράτο’ και απαλό σε υφή. Γαρνίρουμε τα cupcakes όταν κρυώσουν.


Συμβουλές  για διακόσμηση:


* Διακοσμούμε με frosting βανίλιας που έχουμε χρωματίσει ελαφρά με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε χρωματιστά καραμελάκια σε σχήμα καρδιάς 


Πηγή:http://www.missbloom.gr/3335/articles/cupcakes-gia-tin-imera-toy-agioy-valenti/article.aspx

Red velvet cupcakes

 


Υλικά

Για τα cupcakes

* 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κ.σ. σκόνη κακάο (κοσκινισμένο)
* 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
* 100 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 200 γρ. ψιλή ζάχαρη
* 1 κ.σ. (γεμάτη) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας.
* 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
* 2 αυγά
* 175 ml ξινόγαλα (buttermilk)
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή οποιοδήποτε άλλο ξύδι

 
Για το buttery cream-cheese frosting

* 500 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
* 125 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
* 125 γρ. βούτυρο βιτάμ
* 1 κ.γ. μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου (εγώ τα έψησα στον αέρα) και επίσης βάζουμε τις χάρτινες θήκες στα ειδικά ταψάκια μας.

Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι, κακάο, μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπώλ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ξαναχτυπάμε για λίγο.

Στο ίδιο μπώλ ρίχνουμε εναλλάξ (ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε) λίγο μείγμα από το αλεύρι, το 1 αυγό, μείγμα ξανά, 2ο αυγό και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφού ενωθούν καλά ρίχνουμε και το ξινόγαλα, το μηλόξυδο και χτυπάμε για λίγο.

Γεμίζουμε τις θήκες μας (προσοχή το πολύ μέχρι τη μέση!) και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.

Για το frosting, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο καλά και έπειτα ρίχνουμε το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ξαναχτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να είναι απαλό.

Αλείφουμε τα cupcakes με μια μικρή σπάτουλα ή με τη βοήθεια ενός κορνέ.  

Love cupcakes

 Love cupcakes για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
     

Υλικά
1/3 κούπας κακάο
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια

Ανακατεύεις τα στερεά υλικά μεταξύ τους σε μπολ, αφήνεις το μείγμα στην άκρη και σε άλλο μπολ ανακατεύεις τα υγρά υλικά:

1 αυγό,
2/3 κούπας γάλα,
1/4 κούπας λάδι
και 1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο (αν σου αρέσει)

Ρίχνεις τα υγρά στα στερεά κι επιπλέον ξύσμα 1 πορτοκαλιού και νιφάδες σοκολάτας, ανακατεύεις, μοιράζεις σε θήκες μάφινς (περίπου 10 μικρές ή 6-7 μιας χρήσης) και ψήνεις στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά!

Αν θέλεις να φτιάξεις κάποια στιγμή και το γλάσο, ανακατεύεις μισή κούπα μασκαρπόνε με μισή κούπα νουτέλα ή και περισσότερο αν σου αρέσει! Επίσης εννοείται ότι μπορείς να συνοδεύσεις με σκέτη νουτέλα!

Πηγή: http://www.shape.gr/diatrofi-adynatisma/syntages-me-liges-thermides/cupcakes-syntages-valentinou.html

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Cupcakes Στρουμφάκια

Υλικά
1 1/2 δόση για cupcakes
1 δόση ζαχαρόπαστα λευκή
χρώματα ζαχαροπλαστικής 
σιρόπι σκολάτας ή χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μαρκαδόρο

Μπορείτε να κάνετε όποια συνταγή για cupcakes σας αρέσει δεν είναι ανάγκη να κάνετε την ίδια...

Εκτέλεση
Φτιάχνετε τα cupcakes όπως τα περιγράφει η συνταγή σας. Εάν φουσκώνουν πολύ θα πρέπει να τα κόψετε απο επάνω για να είναι ίσια.

Στην συνέχεια φτιάχνετε την ζαχαρόπαστα σας και την χωρίζετε σε 3 μέρη.Ξεκινάτε με το πρώτο κμμάτι ζαχαρόπαστας και πρσθέτετε μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής.Τα άλλα 2 μέρη τα σκαπάζετε με μια υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.Το ζυμώνετε πολύ καλά για να μην κάνει νερά το χρώμα.Ανοίγετε σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε με στρογγυλό κουπ-πατ. Εάν δεν έχετε κουπ-πατ μπορείτε να κόψετε το σχήμα και με ένα φλυτζανάκι μικρό.

Αυτό θα είναι και το προσωπάκι τους. Στην συνέχεια τα κολλάτε επάνω στα cupcakes σας με λίγη κόλλα ζάχαρης που θα φτιάξετε με 2-3 κουταλιές άχνη και ελάχιστες σταγόνες νερό για να γίνει σαν κόλλα. Μόλις τελειώσετε με όλα τα προσωπάκια μαζέψτε ότι σας έχει μείνει και τυλίξτε το σε διάφανη μεμβράνη για μελοντική χρήση.Πάρτε τώρα το δεύτερο κομμάτι ζαχαρόπαστας και ρίξτε κίτρινο χρώμα και ζυμώστε το(εγώ δεν το ζύμωσα πολύ αυτό γιατί το ήθελα με νερά για να κάνω τα μαλλιά της στρουμφίτας).Ανοίξτε πάλι σε πολύ λεπτό φύλλο και κόψτε (με την ροδέλα της πίτσας κόβονται πιο γρήγορα,αλλά μπορείτε και με μαχαίρι)σε πολύ λεπτές κορδελίτσες για να σχηματίσουμε τα μαλλιά.
Παίρνετε 4 κορδελίτσες,τις κόβετε πάλι στην μέση για να γίνουν πιο μικρές(έτσι θα έχετε 8) και τις τοποθετείτε πάλι με λίγη κόλλα ζάχαρηςεπάνω στο προσωπάκι.
Συνεχίζετε έτσι με όσα θέλετε να κάνετε. Οση μείνει την τποθετείτε σε διάφανη μεμβράνη για μελλοντική χρήση.Παίρνετε το τρίτο κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας και το ανοίγετε και αυτό σε λεπτό φύλλο. Την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια για να σχηματίσετε τα καπέλα τους.Τα πλάθετε ελαφρώς με τα χέρια να πάρουν σχήμα και τα τοποθετείτε και αυτό πάλι με λίγη κόλλα.Με τόν ίδιο τρόπο θα κάνετε και την γενειάδα του Μπαρμπα-στρουμφ.Μόλις τελειώσετε θα είναι κάπως έτσι.
Όση λευκή σας έχει μείνει προσθέστε κόκκινο χρώμα για να κάνετε τον σκούφο του Μπαρμπα-στρουμφ και τα λουλούδια στην Στρουμφίτα και στον Μορφονιό.Τα λουλουδάκια τα έφτιαξα με την μύτη του κορνέ.

Και τα κολλάτε πάλι με τον ίδιο τρόπο κρατώντας τα με μια οδοντογλυφίδα για να μην σας χαλάσουν.
Ξεκίνήστε να φτιάχνετε τώρα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Εάν έχετε μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής θα τελειώσετε πιο γρήρορα(εμένα μου τελείωσε και ταλαιπωρήθηκα λίγο).Για να τα κάνετε με σιρόπι σοκολάτας παίρνετ κάθε φορά μικρή ποσότητα με την μύτη μιας οδοντογλυφίδας και τα σχηματίζετε..




ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΙΚ ΤΑΨΙΟΥ "ΧΙΟΝΑΤΗ"



Υλικά

Για τη ζύμη
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλλια
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
375 γρ. αλεύρι
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν κοφτά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουτάκι κεράσια κομπόστα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ποτό της αρεσκείας μας

Για την κρέμα
1 φακελλάκι κρέμα pudding ή κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλλια 
100 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο γάλα
Σοκολάτα
200 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
 
 
Εκτέλεση
Ενώνω το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλλια, το αλάτι, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν και φτιάχνω μία ρευστή ζύμη. Τα 2/3 αυτής τα στρώνω σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί. Το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος το ενώνω με το κακάο, το γάλα και φτιάχνω μία παρόμοια σοκολατένια ζύμη, την οποία τοποθετώ προσεκτικά πάνω από τη λευκή, χωρίς να τις έχω ψήσει. Κατόπιν βάζω σε διάφορα σημεία της ζύμης τα κερασάκια, πιέζοντας ελαφρά. Ψήνω στους 170 - 200 βαθμούς για 40 λεπτά και αφήνω να κρυώσει αρκετά. Με ένα ποτό ή κονιάκ ή σναπ ραντίζω πάνω στο γλυκό ώστε να ποτίσει και να μαλακώσει. 
Κρέμα
Με τα υπόλοιπα υλικά παρασκευάζω μία κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κάθε φακελάκι
Για το pudding: Βράζω 1/2 λίτρο γάλα σε μία γαλατιέρα αφού πρώτα έχω αφαιρέσει 6 κουταλιές της σούπας τις οποίες ριχνω σε ένα φλυτζάνι. Διαλύω στο φλυτζάνι το φακελάκι με την κρέμα και τη ζάχαρη. Μόλις βράσει το γάλα, το αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα το διάλυμα από το φλυτζάνι. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αν χρειαστεί το ξαναβάζω σε πολύ σιγανή φωτιά και ανακατεύω συνεχόμενα. Μόλις κρυώσει η κρέμα την απλώνω πάνω από τό κρύο κέικ.
Μπορώ να φτιάξω και κρέμα στιγμής που δε χρειάζεται βράσιμο.

Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν - μαρί τη σοκολάτα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και 100 γρ. κρέμα γάλακτος, την οποία στρώνω και αυτή με τη σειρά της πάνω από την κρέμα. Τέλος τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει.

Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr/2010/06/blog-post_10.html

Μπισκοτάκια με νιφάδες Βρώμης


Υλικά
 74 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο multi
55 γρ. νιφάδες βρώμης κανονικές
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι baking powder
35 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
145 γρ. μέλι
(σημείωση: μπορείτε αντί για αλεύρι ολικής να χρησιμοποιήσετε κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όπως έχω εγώ εδώ σε αυτήν την φωτογραφία.Με αλεύρι ολικής τα μπισκότα σας θα είναι σκούρα). 


Εκτέλεση
Βάλτε τις νιφάδες βρώμης,το αλεύρι και το baking σε μια λεκάνη.Σε ένα άλλο μπολ (όχι πλαστικό) βάλτε τα υπόλοιπα να λιώσουν για 1' στον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος προσθέστε το μείγμα στην λεκάνη με τα αλεύρια και ανακατέψτε καλά.



Δώστε το σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα επάνω στο ταψί.Ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου, πάνω-κάτω αντιστάσεις για 10'-15'. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΘΑ ΣΚΛΗΡΥΝΟΥΝ.

Μπορείτε να τα κάνετε για εσάς ή να τα ετοιμάσετε για δωράκι......

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



Υλικά
 
1 κιλό βρώμη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν
500 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη καστανή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 550 γρ. ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγού
Xρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου
Καραμέλες διάφορες για το στόλισμα 

Εκτέλεση
 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη 20 λεπτά στο ψυγείο.Ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται και κόβουμε διάφορα σχήματα για να δημιουργήσουμε ένα σπιτάκι.Μια καλή ιδέα είναι να σχεδιάσεις τις πλευρές και τη σκεπή σε ένα χαρτί και να κόψεις αντίστοιχα τη ζύμη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα τουλάχιστον και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει και σταθεροποιηθεί.Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής εφόσουν θέλουμε οι ενώσεις μας να είναι χρωματιστές.Μπορείς να μοιράσεις το γλάσο σε δυο, τρία μπολ βάζοντας άλλο χρώμα στο καθένα.Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και μ’ αυτό κολλάμε τις πλευρές των μπισκότων έτσι ώστε να συναρμολογήσουμε το σπίτι.Κάνε σχέδια με το γλάσο και κόλλησε επάνω διάφορες καραμέλες για ντεκόρ.

Πηγή: http://chocolatelilsas.wordpress.com/category/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/