Υλικά
7 αβγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
λίγη κανέλα
λίγο αλάτι
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
λίγο λεμόνι
Κρέμα
1-1/2 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με σπάτουλα ή έχοντας το μίξερ στην μικρότερη ταχύτητα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45'. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 3-4 λεπτά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς η καρυδόπιτα την περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε όλη νύχτα να ρουφήξει. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας και την απλώνουμε από επάνω. Πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου