Υλικά
500γρ σιμιγδάλι χοντρό(1 πακέτο)
1 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ
3/4 του φλιτζανιού ξανθές σταφίδες
3/4 του φλιτζανιού καρύδια (μπορείτε να τα περάσετε και από το multi )
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
φλούδα πορτοκάλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλα
2 γαρύφαλλα(τα γαρύφαλλα και την κανέλα θα τα βγάλετε μόλις βράσει το σιρόπι)
Εκτέλεση
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά περίπου και το αφήνετε να κρυώσει. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και τα μύγδαλα και τα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτετε το κρύο σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Το ξαναβάζετε στην φωτιά μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι και να πήξει. Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε. Ρίχνετε τον χαλβά σε φόρμα κέικ ή σε μικρά φορμάκια. Όταν θέλετε να ξεφορμάρετε απλά γυρνάτε ανάποδα την φόρμα σε μια πιατέλα.
Η φωτογραφία είναι από ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου