Υλικά συνταγής:
Γάλα: 2 κούπες
Κρέμα γάλακτος: 2 κούπες
Μέντα: 1 μεγάλο ματσάκι (προσοχή, όχι δυόσμο)
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
Ζάχαρη: 1 κούπα
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής: 3 - 4 σταγόνες (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα: 1 κούπα
Γάλα: 2 κούπες
Κρέμα γάλακτος: 2 κούπες
Μέντα: 1 μεγάλο ματσάκι (προσοχή, όχι δυόσμο)
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
Ζάχαρη: 1 κούπα
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής: 3 - 4 σταγόνες (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα: 1 κούπα
Οδηγίες:
1. Πλένετε και στεγνώνετε την μέντα. Μαδάτε τα φύλλα και πετάτε τα κοτσάνια.
2. Βάζετε το γάλα με τα φύλλα μέντας σε κατσαρόλα και το ζεστένετε και κάψει, αλλά να μην βράσει. Το κατεβάζετε και το αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα. Στη συνέχεια το περνάτε από τρυπητό για να αφαιρέσετε τα φύλλα.
3. Προσθέτετε την ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε την κρέμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
4. Βάζετε το παγωτό σε παγωτομηχανή και το αφήνετε να παγώσει. Προς το τέλος προσθέτετε και την σοκολάτα. Φυλάτε σε μπολ στην κατάψυξη.
1. Πλένετε και στεγνώνετε την μέντα. Μαδάτε τα φύλλα και πετάτε τα κοτσάνια.
2. Βάζετε το γάλα με τα φύλλα μέντας σε κατσαρόλα και το ζεστένετε και κάψει, αλλά να μην βράσει. Το κατεβάζετε και το αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα. Στη συνέχεια το περνάτε από τρυπητό για να αφαιρέσετε τα φύλλα.
3. Προσθέτετε την ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε την κρέμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
4. Βάζετε το παγωτό σε παγωτομηχανή και το αφήνετε να παγώσει. Προς το τέλος προσθέτετε και την σοκολάτα. Φυλάτε σε μπολ στην κατάψυξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου