Από την Άντα Μαύρη
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 gr ρώγες από άσπρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια
- 250 gr ρώγες από ροζέ σταφύλια, χωρίς κουκούτσια
- 40 gr νερό
- 40 gr ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, το αφήνετε για ένα λεπτό και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και βάζετε τις ρώγες από τα σταφύλια και το σιρόπι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε πολύ καλά. Μπορείτε να το κάνετε σε δύο δόσεις (μία τα άσπρα σταφύλια και το μισό σιρόπι και μία με τα ροζέ σταφύλια και το υπόλοιπο σιρόπι), για να έχει η γρανίτα σας δύο διαφορετικά χρώματα.Γεμίζετε με το μείγμα παγοθήκες και τις βάζετε στην κατάψυξη, όπου τις αφήνετε για 12 τουλάχιστον ώρες, μέχρι να παγώσουν πάρα πολύ καλά. Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιείτε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζετε τα ποτήρια, τα οποία έχετε βάλει για λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν.
πηγή: http://www.yeskid.gr/recipes/granita-apo-stafylia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου