Από την Άντα Μαύρη
Υλικά για 4 ποτήρια:
- 600 gr σάρκα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
- 100 gr νερό
- 100 gr ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε το σιρόπι.Γεμίζουμε με το μείγμα παγοθήκες και τις βάζουμε στην κατάψυξη, όπου τις αφήνουμε για 12 τουλάχιστον ώρες, μέχρι να παγώσουν πάρα πολύ καλά. Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιούμε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζουμε τα ποτήρια, τα οποία έχουμε βάλει για λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν.
πηγή: http://www.yeskid.gr/recipes/granita-karpoyzi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου