Από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά:
- 250 gr αμυγδαλόπαστα
- 4 ασπράδια αυγού
- 2 κρόκοι αυγού
- 200 gr αμύγδαλο χονδροκομμένο και καβουρδισμένο
- 180 gr αμυγδαλόσκονη
- 50 gr ροδόνερο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Υλικά για την αμυγδαλόπαστα:
- 125 gr λευκά αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 125 gr ζάχαρη άχνη
- 1 ασπράδι αυγού
Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο με την άχνη όσο πιο λεπτό μπορούμε και προσθέτουμε το ασπράδι των αυγών. Συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου αποκτήσουμε μία ζύμη, η οποία πλάθεται. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αμύγδαλο ή ασπράδι παραπάνω (εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού). Τη διατηρούμε μέσα σε νάιλον ή μεμβράνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου