για 12 Cookies
Υλικά:
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οCΧτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και τον στιγμιαίο καφέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί φούρνου και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Με τη βοήθεια 2 κουταλιών τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στο χαρτί, σε απόσταση η μία από την άλλη. Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 9-11 λεπτά.
Απολαύστε!
πηγή... http://xs-recipes.com/cookies-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%B1/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου